tisdag 19 april 2011

Vi leker träd

Det kanske är dags att förklara varför bloggen heter just så.


På vår avdelning har vi ett träd. Tanken med det är att vi ska följa årstiderna. Än så länge har det inte hänt så mycket med trädet, eftersom vi inte hade så många gemensamma årstider att uppleva. Under vintermånaderna stod det kalt och senast idag växte det faktiskt ägg i trädet – det är ju påsk snart. Äggen har vi så klart målat med barnen och de har även varit med och satt upp äggen i trädet.

Nu när våren är här och träd utanför våra fönster börjar bli gröna växer det kanske knoppar och löv i vårt träd också. Och kanske några blommor. Det kanske är ett äppelträd eller ett maskrosträd– det vet vi inte än. 

 
I trädet bor det en uggla. Den flyttade in för inte så länge sen och anledningen var att sången om ugglan som bor i trädet är en storfavorit hos oss. Ni har säkert hört den: Vi leker träd, vi leker träd, vi leker ihåligt träd.
Vi leker träd, vi leker träd, det bor en uggla i den.
Hoho hoho, hoho hoho, hohohohohohoho

Och det händer väldigt ofta att det hörs ”hohohoho” från olika håll under dagen – från barn och vuxna.
 Det kan hända ett det flyttar in fler djur eller fåglar i trädet. Kanske en kompis till uggla – till exempel en ekorre eller en igelkott. Eller en tiger. Man vet aldrig. Och det är just det som är så spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar