torsdag 21 april 2011

Stadsmusikanterna i Bremen


Jag älskar sagor. Alla möjliga: folksagor, klassiska sagor, sagor om djur och sagor med mycket magi i. Vissa sagor är särskilt lämpliga för att berätta i en barngrupp i form av till exempel sagopåsar eller flanosagor.
Bröderna Grimms Stadsmusikanterna i Bremen hör till mina favoriter. Sagan är enkel, huvudpersoner är djur och den är lätt att göra som flano. Jag tycker det är lätt att få barnen med i sagan – jag brukar be barnen om hjälp med olika djurläten, och det brukar vara väldigt uppskattat. För yngre barn brukar jag berätta en förkortad version: sagan tar slut då alla rövare springer till skogen och aldrig kommer tillbaka (alltså ingen rövare som återvänder till stugan för att undersöka vem som har invaderat den).

Sagan och bilderna hittar ni här: Stadsmusikanterna i Bremen

Texten kommer från Godnattsagor  (men jag har förkortad den lite), bilderna hittade jag på olika resurser på nätet. Var så goda!

2 kommentarer:

 1. Spännande! Tyvärr kommer jag inte åt sagan, när jag klickar på länken kommer jag till en dropbox-sida som säger:

  Error (403)
  It seems you don't belong here! You should probably try logging in?

  You can also check out our FAQ or forums and maybe you'll find what you were looking for. Or maybe you should try heading home.

  Kanske du inte har gjort länken "public"?

  Mvh
  Maria

  SvaraRadera
 2. Nu har jag försökt åtgärda detta och förhoppningsvis så går det att komma åt länken. Du får gärna prova en gång till! Hör av dig om det inte fungerar.
  Mvh
  /Alexandra

  SvaraRadera